Merken van dichtbij: Spyderco

Zo nu en dan kijk ik eens naar een messenfabrikant in het algemeen en hier geef mijn mening en ideeën over. In dit artikel ga ik kijken naar Spyderco in het algemeen, wat verkopen zij, verkopen zij een eerlijk in de prijs, wat voor kwaliteit leveren ze enzovoorts.

Spyderco

Spyderco is een merk dat vooral bekend staat om zijn zakmessen, en dan vooral de zakmessen met het gepatenteerde duimgat op het lemmet. Hiermee zijn de messen van Spyderco enorm makkelijk te openen en dicht te doen. Persoonlijk vind ik de duimgat op de Spyderco messen die ik bezit erg fijn en het werkt erg soepel.

Spyderco is een bedrijf dat in mijn ogen erg open is, Spyderco geeft bijvoorbeeld veel informatie over een mes. Daarnaast is Spyderco een soort leer bedrijf. Spyderco heeft op hun website en catalogus enorm veel informatie staan. De informatie die zij verstrekken is heel nuttig en goed uitgeschreven. Zo hebben zij pagina’s met grind types, pocket clip types, lock mechanismen, een woordenlijst, handvat materialen, lemmet vormen en een messen staal tabel.

Prijzen van Spyderco

De prijzen van Spyderco kunnen heel erg variëren  Spyderco heeft enorm veel messen die een duit geld kosten, en voor budget messen van Spyderco betaal je weinig maar krijg je extreem goede kwaliteit.

De prijzen die Spyderco vraagt voor Spyderco messen zijn eerlijk, niet te duur en niet zo goedkoop dat je slechte kwaliteit krijgt. Er zijn wel een aantal Spyderco messen die boven de rest uitspringt en erg duur zijn, maar dat hou je altijd en bij elke messenfabrikant.

Producten van Spyderco

Spyderco richt zich voor 99% op de messen en de rest op accessoires voor messen (en een paar extra dingetjes). Zo heeft Spyderco de volgende producten in de Spyderco producten lijn:

  • Spyderco messenstandaard (klein & groot)
  • Spyderco messentassen
  • Spyderco slijpstenen
  • Spyderco lanyard (met accessoires)
  • Spyderco USB ‘bug’ (2GB USB stick, hebbeding)

Hiermee blijven ze dicht bij de messen branche met toch wat extra’s. Zo is de Spyderco Tri-Angle Sharpmaker een zeer goede slijper voor al je messen, en al helemaal om op te oefenen.

Zo goed als alle Spyderco messen hebben de bekende ‘Spyderhole’ duimgat. Een zeer simpel maar enorm effectieve manier van openen van een mes. Daarbij komt dat dit een comfortabele manier van openen is.

Kwaliteit van Spyderco

De kwaliteit in de messen van Spyderco zijn uitstekend, je krijgt zeer goede kwaliteit voor de prijs die je betaald. Zo heb ik al meerdere reviews geschreven over de budget messen van Spyderco, die beide enorm goed zijn voor weinig geld.

Spyderco gebruikt veel hoge kwaliteit stalen voor hun messen, daarnaast gebruikt Spyderco ook hoge kwaliteit materialen voor het handvat. Door deze combinatie zijn de messen van Spyderco enorm goed en gaan lang mee.

De kwaliteit controle van Spyderco op messen die overzees gemaakt worden is ook uitstekend. Ik heb tot nu toe nog geen enkel probleem gehad met de messen die ik heb ontvangen van Spyderco, en ben hier zeer tevreden over.

Spyderco catalogus

Spyderco brengt elk jaar een catalogus uit. Deze catalogussen van Spyderco zijn gratis te bestellen op de site van Spyderco. Wanneer je deze catalogus besteld bij Spyderco krijg je drie items binnen. één normale Spyderco catalogus, een OpFocus editie en een prijslijst.

In de Spyderco catalogus staat elk mes dat momenteel te koop is en alle accessories van Spyderco. Bij elk mes staat een stukje tekst met de technische specificaties van het mes.

Spyderco Amsterdam Meet 2013

Wat nog een leuk extra’tje is van Spyderco is dat ze elk jaar rond de maand Maart een meeting organiseren hier in Nederland. Deze meet vind plaats in het Mecure hotel te Amsterdam. Voor deze meet zijn er 80 plaatsen beschikbaar, die voor 2013 al allemaal bezet zijn.

Officiele Spyderco website: http://www.spyderco.com

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie